headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vietnam Rondreis van noord naar zuid – uitgebreide, complete rondreis incl. strandverblijf

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hué - Hoi'An - Nha Trang - Mui Ne - Mekong - Ho Chi Minh City

26 dagen, 25 nachten

Prijs vanaf € 1111,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam - Sapa, meisjes

Uitgebreide en complete rondreis van ruim 3 weken per trein, bus en vliegtuig van noord naar zuid inclusief strand.

 

Je bezoekt in het noorden Sapa en de Halong Bay, dan reis je langs de kust van de Zuid-Chinese Zee naar het zuiden, langs de keizersteden Hué en Hoi’An. Je verblijft in de badplaats Nha Trang en aan het strand van Mui Ne en tot slot bezoek je de Mekong Delta per boot!


Dag 1:  vertrek vlucht
Dag 2:   aankomst Hanoi, transfer naar hotel,
Dag 3:   vrije dag Hanoi
Dag 4:   per bus naar Halong City, ‘s middags boottocht door baai, accommodatie op boot
Dag 5:  ’s morgens boottocht, transfer per bus naar Hanoi
Dag 6:   vrije dag Hanoi, ’s avonds vertrek met de nachttrein naar Sapa (soft-sleeper)
Dag 7:   vroege aankomst Lao Cai, privétransfer naar Sapa, accommodatie
Dag 8:   vrije dag Sapa
Dag 9:   eind van de middag transfer naar Lao Cai en vertrek met nachttrein naar Hanoi
Dag 10: vroege aankomst in Hanoi
Dag 11: vrije dag Hanoi, in de namiddag vertrek met nachttrein (soft-sleeper) naar Hué
Dag 12: aankomst Hué, vrije dag
Dag 13: vrije dag Hué
Dag 14: per openbare bus naar Hoi’An
Dag 15: vrije dag Hoi’An
Dag 16: vrije dag Hoi’An
Dag 17: transfer naar vliegveld Danang, vlucht naar Nha Trang, transfer
Dag 18: vrije dag Nha Trang
Dag 19: transfer met touristbus van Nha Trang naar Mui Ne
Dag 20: vrije dag Mui Ne
Dag 21: transfer met touristbus van Mui Ne naar Ho Chi Minh City
Dag 22:  per bus naar Mytho, boottocht, lunch & wandeling in internationale groep, naar Can Tho
Dag 23: ‘s morgens per boot naar drijvende markt Cai Rang, ‘s middags terug naar Ho Chi Minh City
Dag 24: vrije dag in Ho Chi Minh City
Dag 25: transfer naar vliegveld, vertrek Ho Chi Minh City
Dag 26: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1111,- p.p.

Inbegrepen: transfer van- en naar vliegveld op dag 1, dag 17 en dag 25 bij vertrek, 18 overnachtingen in standaardhotels  inclusief ontbijt, 1 overnachting in eenvoudig hotel incl. ontbijt (in Mekong Delta), 3 overnachtingen in de nachttrein (softsleeper), 1 overnachting op boot, vervoer per bus, trein en boot volgens programma, binnenlandse vlucht van Danang naar Nha Trang, 2 x lunch & 1 x diner tijdens Halong Bay boottocht, 1 x lunch tijdens Mekong Delta excursie, Engelssprekende gids tijdens Mekong Delta en Halong Bay excursies in internationale groep.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht,  transfers van- en naar trein- en busstations, eventuele 1-persoonskamer toeslag indien van toepassing, transfers van- en naar opstapplaats voor Halong Bay & Mekong, fooien en overige maaltijden.

 

Tijdens deze rondreis slaap je in bijna alle plaatsen in onze prima middenklasse hotels, meestal  in het (oude) centrum. Je hebt een eigen badkamer, en je kamer heeft A/C.

 

Je reist drie keer een nacht met de trein; je gereserveerde plaats in de nachttrein is dan een ‘soft-sleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupe slaapt.  Er is airco in de trein, dus je kunt prima slapen. Tenzij je lang bent, de bedjes zijn dan misschien wat klein………….

 

Tijdens de trip naar de Mekong Delta slaap je een nacht in CanTho in een eenvoudig hotel op het eiland. Hoogtepunt van deze rondreis is waarschijnlijk de nacht in de Halong Bay: je slaapt dan in een comfortabele hut op de Phoenix Cruiser.

 

Lees meer over onze hotels in Vietnam!

 

vietnam-hotels-Hoi An-Vinh HungIIIvietnam-hotels-cruiser-kapiteinHanoi-Boutique 2 hotel-kamer

 

 

 

 

 

 

 

 

Stadstour Hanoi

Prijs € 36,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Hanoi

Tijdens deze stadstour door Hanoi bezoek je in een hele dag: de Pagode op één Pilaar, het huis van Ho Chi Minh en zijn mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag), de Tempel van de Literatuur en de Tran Quoc Pagode. (meer…)

Sapa: wandeling langs bergstammen naar de Cat Cat waterval

Prijs € 39,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam-excursie-sapa

De heuvelachtige omgeving van Sapa is perfect geschikt voor mooie wandelingen. Je gaat een paar uur wandelen, samen met een Engelssprekende gids, langs de rijstterrassen. Je bezoekt de Cat Cat waterval waar je eventueel een verfrissende duik kunt nemen. (meer…)

Sapa: bezoek aan de Bac Ha markt

Prijs € 36,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Sapa: bezoek aan de Bac Ha markt

Bij deze excursie vertrek je al vroeg, zo rond tussen 07.30 en 08.00, en alleen op zondag, vanuit Sapa richting Bac Ha. Rond 10.00 uur kom je hier aan en heb je alle tijd om deze levendige markt uitgebreid te bezoeken. (meer…)

Sapa: wandeling met gids door de rijstvelden

Prijs € 38,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Sapa, wandeling

Tijdens je verblijf in Sapa kun je kiezen voor een privéwandeling met Engelssprekende gids door de rijstvelden en langs verschillende bergstammen. Onderweg kan de gids je van alles vertellen over de omgeving en de lokale bevolking. (meer…)

Hoi An: bezoek aan Cham Island

Prijs € 30,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Cham Island

Vanuit Hoi An kun je een bezoek brengen aan Cham Island (Cu Lao Cham), een leuke afwisseling tijdens je dagen in Hoi’An! Je verzamelt ’s morgens al vroeg bij de ‘tourist seaport’ van Cu Dai, bij het strand van Hoi An. (meer…)

Hoi An: de tempels van My Son

Prijs € 12,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Vanuit je hotel in Hoi An vertrek je vanmorgen naar het historische tempelcomplex van My Son. Het complex bestaat uit meerdere oude tempels waarvan er, ondanks de zware Amerikaanse bombardementen in de Vietnam-oorlog, een aantal goed bewaard zijn gebleven.

 

(meer…)

Hué: cruise over de parfumrivier

Prijs € 28,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Hue,

Tijdens je verblijf in Hué kan een boottocht over de bekende Parfumrivier eigenlijk niet ontbreken. Al varend over de rivier bezoek je de mooie Thien Mu Pagode en de tombe van Tu Duc. (meer…)

Kookles ‘Vietnam Style’

Prijs € 37,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, kookcursus, hoian

Leer de geheimen van de Vietnamese keuken kennen; er is geen betere plaats om de Vietnamese kookkunst onder de knie te krijgen dan in Vietnam zelf! (meer…)

Stadstour Saigon

Prijs € 17,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam, excursie Saigon

Tijdens deze excursie, in internationale groep, van een hele dag bezoek je alle belangrijke bezienswaardigheden van deze bijzondere stad. ’s Ochtends breng je een bezoek aan de Giac Lam Pagode, Chinatown, de Binh Tay markt en de Thien Hau Tempel. (meer…)

Naar de Cu Chi tunnels

Prijs € 12,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam, excursie CuChi

Op ongeveer 50 kilometer van Ho Chi Minh City liggen de wereldberoemde Cu Chi tunnels, een van de belangrijkste decors tijdens de Vietnam oorlog. (meer…)

Naar de Cao Dai tempel en de Cu Chi tunnels

Prijs € 15,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Cao Dai tempel

’s Morgens reis je eerst per bus naar een grote Cao Dai tempel, hier wordt enkele malen per dag een dienst gehouden, die je dus waarschijnlijk bij kunt wonen. (meer…)

Dag 1: vertrek vlucht


Dag 2: 
aankomst in Hanoi, transfer naar hotel
Na aankomst op de grootste luchthaven van noord Vietnam, staat een chauffeur voor je klaar die je naar het hotel voor de eerste 2 nachten brengt, midden in het Old Quarter, dus als je wilt, kun je meteen beginnen met shoppen en rondlopen door de gezellige, smalle straatjes vol met souvenirshops!

 

Dag 3:  vrije dag Hanoi
Vandaag kun je de Ngoc Tempel op het Hoan Kiem meer bezoeken, een rit per ‘cyclo’ maken, uitgebreid winkelen of ’s avonds een Vietnamees hapje eten bij een van de restaurants aan het prachtige meer!

 

Dag 4:  per bus naar Halong City, ‘s middags boottocht door baai, accommodatie op boot
Na aankomst van de bus in de badplaats Halong City, ga  je aan boord voor een boottocht langs ontelbare dichtbegroeide eilanden en grotten. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot en is er de mogelijkheid om te zwemmen. Tijdens het diner vaart de boot naar een mooi en rustig gedeelte van de baai voor de overnachting. ’s Avonds is er voldoende tijd om met je medereizigers karaoke te zingen, de favoriete vrijetijdsbesteding van veel Vietnamezen!

 

Dag 5:  ’s morgens boottocht, transfer per bus naar Hanoi
Na het ontbijt op de boot is er de mogelijkheid om door de baai te kajakken. Je peddelt door een prachtig en rustig gebied waar je geen andere reizigers dan je Phoenix Cruiser-genoten zult tegenkomen. Na het kajakavontuur is het tijd voor een kleine kookworkshop aan boord, je leert hoe je de typische Vietnamese springroll kunt maken. Lekker om thuis in Nederland nog na te genieten! De lunch is nog aan boord, waarna je in Halong City aankomt. Hier staat de bus voor je terugreis naar Hanoi alweer op je te wachten. Je bent rond 17.00 uur terug in Hanoi.

 

Dag 6:  vrije dag Hanoi, ’s avonds vertrek met de nachttrein naar Sapa (soft-sleeper)
Vandaag  heb je nog de hele dag vrij in Hanoi voordat je in de avond zelf naar het station van Hanoi gaat om de nachttrein te pakken richting het noorden! Het station is gezellig druk, je kunt hier nog wat  eten & drinken kopen voordat je vertrekt. Je gereserveerde plaats in de trein is een ‘soft-sleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupe slaapt.

 

Dag 7:  vroege aankomst Lao Cai, privétransfer naar Sapa, accommodatie
Je komt ’s morgens vroeg aan in Lao Cai, waar een chauffeur op je staat te wachten om je naar Sapa te brengen. Je hotel in Sapa ligt aan de rand van het stadje, en je hebt vanuit je hotel prachtig uitzicht over de bergen en het meer. De rest van de dag kun je zelf kiezen wat je doet! Misschien wil je eerst nog wat bijkomen van de nachttrein? Of ga je er vanmiddag meteen op uit, de bergen in? Je kunt een van onze excursies boeken, dit is een 3-uur durende wandeling met gids naar bv de Cat Cat waterval. Als je op een zondag in Sapa bent, raden we je de excursie naar de kleurrijke markt van Bac Ha aan!

 

Dag 8:  vrije dag Sapa
Ook vandaag hebben we geen activiteiten voor je ingepland en kun je helemaal zelf bepalen hoe lang je wilt wandelen en waarheen. Niets is verplicht! Als je wilt kun je een excursie naar de Golden Stream en een Black H`Mong dorp bijboeken, je wandelt dan ca. 3 uur met een gids door de bergen!

 

Dag 9:  eind van de middag transfer naar Lao Cai en vertrek met nachttrein naar Hanoi
Vanmorgen ben je nog vrij in Sapa. Kies bijvoorbeeld voor een mooie wandeling of (als dag 4 in jouw reis op zondag valt) voor een bezoek aan de kleurrijke Bac Ha markt. Halverwege de middag heb je een transfer naar het station van Lao Cai, waar je op de nachttrein naar Hanoi stapt. Je gereserveerde plaats in de trein is weer een ‘soft-sleeper’, waarbij je met 4 personen in een coupe slaapt.

 

Dag 10: vroege aankomst in Hanoi
Vanmorgen kom je al vroeg aan in Hanoi, dus je hebt de hele dag om door de straatjes van het oude centrum te dwalen.

 

Dag 11:  vrije dag Hanoi, in de namiddag vertrek met nachttrein (soft-sleeper) naar Hué
Overdag  heb je nog de hele dag vrij in Hanoi, voordat je tegen het einde van de middag op eigen gelegenheid naar het treinstation van Hanoi gaat om de nachttrein te pakken richting het zuiden. Ook vanavond is er vast weer van alles te zien en te doen, dus we raden je aan om er op tijd te zijn! Je gereserveerde plaats in de trein is weer een ‘soft-sleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupe slaapt.

 

Dag 12:  aankomst Hué, vrije dag
’s Morgens vroeg kom je aan in het rustige Hué. Je kunt hier in je eigen tempo op zoek gaan naar de gerestaureerde overblijfselen van deze oude koningsstad. Voor een paar Euro huur je ter plaatse een fiets, de meest ideale manier om alles op eigen gelegenheid te bekijken! Je hotel ligt vlak bij de Parfumrivier, ’s avonds wandel je zo naar een gezellig restaurant of terrasje.

 

Dag 13:  vrije dag Hué
Na een heerlijk ontbijt heb je vandaag de hele dag om de oude keizerlijke graven, het Keizerlijk Paleis,  de vele marktjes en pagodes en natuurlijk de beroemde Parfumrivier te verkennen. Ook vandaag kun je voor een paar Euro een fiets huren, of boek vooraf alvast de excursie ‘Een cruise over de Parfumrivier’!

 

Dag 14:  per bus naar Hoi’An
Vandaag kun je na het ontbijt je koffer weer inpakken, want je reist verder naar Hoi’An. Je reist per bus, deze bus zal onderweg af en toe kort stoppen, bv. op de Hai Van Pas en bij de Marble Mountains.
In de loop van de middag kom je aan in je hotel in Hoi’An. Je hotel ligt in het gezellige centrum, dus als je wilt kun je meteen erop uit, in Hoi’An kun je heerlijk winkelen en eten

 

Dag 15:  vrije dag Hoi’An
Vandaag heb je de hele dag de tijd om in dit zeer sfeervolle stadje rond te wandelen door de vele smalle straatjes vol houten huizen, versierd met de beroemde lokale lampions! In Hoi’An lijkt de tijd te hebben stilgestaan, dit kleine stadje heeft honderden monumenten, gebouwd door overzeese kooplui die eeuwenlang deze havenstad bezochten. Ook is Hoi’An de ideale plek om je souvenirs te kopen of om kleding te laten maken bij een van de vele lokale kleermakers. Je zult versteld staan van hun vakmanschap!

 

Dag 16:  vrije dag Hoi’An
Nog een vrije dag in Hoi’An. Net als in Hué kun je ook in Hoi’An overal voor een paar euro een fiets huren om het gezellige centrum of de rijstvelden in de prachtige omgeving in je eigen tempo op de fiets te verkennen. Je kunt ook tussen de rijstvelden door naar het strand fietsen! Als je van koken houdt, kun je bij ons een kookcursus boeken. Je bezoekt een lokale markt om de ingrediënten te kopen, daarna ga je aan de slag en tot slot kun je genieten van je eigen gemaakte maaltijd! Maar natuurlijk is er helemaal niets mis mee om een middag heerlijk te relaxen aan het zwembad van je hotel………..

 

Dag 17:  transfer naar vliegveld Danang, vlucht naar Nha Trang, transfer naar je hotel
Na het ontbijt kun je uitchecken bij je hotel, want vandaag reis je verder naar het zuiden! Je wordt opgehaald bij je hotel, naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar Nha Trang en na aankomst ook weer naar je hotel in Nha Trang gebracht. Nha Trang is een levendige badplaatsaan de helderblauwe Zuid-Chinese zee, je hotel ligt in het centrum op ca. 5 minuten van het strand.

 

Dag 18:  vrije dag Nha Trang.
Vandaag kun je, zo in het midden van de rondreis, even heerlijk relaxen aan het prachtige strand van Nha Trang. Van oorsprong was Nha Trang een vissersdorp, maar intussen uitgegroeid tot een populaire badplaats, zowel bij buitenlandse als Vietnamese toeristen. Heb je behoefte aan vertier? In Nha Trang zijn voldoende verschillende restaurants en bars om uit te kiezen!

 

Dag 19:  transfer met touristbus van Nha Trang naar Mui Ne
Vandaag reis je per tourist-bus in ruim 4 uur naar Mui Ne, een klein vissersdorpje met ook alweer een prachtig strand aan de Zuid-Chinese zee. Mui Ne is intussen ook een populaire badplaats maar een stuk rustiger dan Nha Trang, we denken dat het een heerlijke plek is om een paar dagen te verblijven voor je weer verder reist! Als je op tijd bent, kun je vandaag nog van het strand genieten, of bij zonsondergang naar de prachtige rode zandduinen gaan kijken

 

Dag 20:  vrije dag Mui Ne
Je kunt vandaag als je dat wilt ter plaatse voor een paar Euro een fiets huren en de omgeving bekijken. Voor je het weet, fiets je door de rijstvelden! Als je wat verder wilt fietsen, of als je liever een brommer huurt, kun je ook naar Phan Thiet een aantal kilometer verderop, met haar gezellige vissershaven. Geen zin om op pad te gaan? Het strand van Mui Ne is zeer geschikt om lekker te niksen onder de palmbomen!

 

Dag 21: transfer met bus van Mui Ne naar Ho Chi Minh City
Na het ontbijt pak je de koffer weer in, want vandaag reis je verder naar het zuiden. Je reist per bus in ca. 5 uur naar Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, en de grootste en drukste stad van Vietnam.

 

Dag 22:  per bus naar Mytho, boottocht, lunch & wandeling in intern. groep, naar Can Tho
Vanuit Ho Chi Minh City reis je vandaag eerst in ca. anderhalf uur per bus naar de Mekong Delta, in Mytho stap je op de boot en vaar je over de Tien River langs haventjes met vissersboten, paalwoningen, kleine dorpjes en rijstvelden naar Unicorn Island en Turtle Island. Je stapt over op een kleinere roeiboot om ook door de smalle kanalen te kunnen varen! Je vaart in de schaduw van de vele palmbomen, de lunch krijg je in een lokale boomgaard.

 

‘s Middags gaat de reis verder te voet, je wandelt door een dorpje en door fruitgaarden, je zult kennismaken met het gewone dagelijkse leven van de locals. Uiteindelijk ga je weer per boot terug naar Mytho, waar je op een bus stapt die de groep naar Can Tho brengt, waar je vanavond overnacht. Can Tho ligt aan de Hau River, een zijtak van de Mekong.

 

Dag 23:  ‘s ochtends per boot naar drijvende markt Cai Rang, ‘s  middags terug naar Ho Chi Minh City
De begint de dag met een bezoek per boot aan de drijvende markt van Cai Rang, de grootste en drukste van de regio. Hier kun je  genieten van de wirwar aan bootjes vol fruit, T-shirts, petjes, parasols, sigaretten, drank, groenten, alles door elkaar heen! Na een wandeling door een dorpje bezoek je ‘s middags ook nog de markt van Can Tho. Vanuit Can Tho gaat de bus terug Ho Chi Minh City, waar je einde van de middag zult aankomen.

 

Dag 24:  vrije dag Ho Chi Minh City
Weer terug in Saigon, kun je vandaag bijvoorbeeld het koloniale stadhuis, de drukke markt in de Chinese wijk, de kopie van de Notre Dame uit Parijs of de boulevard bezoeken, waar ‘s avonds altijd een gezellige bedrijvigheid heerst.

 

Dag 25:  transfer naar vliegveld, vertrek Ho Chi Minh City
Afhankelijk van de tijd van je vlucht, word je vandaag opgehaald en naar het internationale vliegveld Tan Son Nhat International Airport gebracht voor je terugvlucht

 

Dag 26: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1111,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 22 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider