headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vietnam & Cambodja Rondreis

Hanoi – Halong Bay – Hoi'An – Ho Chi Minh City – Mekong – Phnom Penh – Siem Reap

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 1235,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam Cambodja rondreis

Een mooie combinatie Vietnam & Cambodja rondreis van bijna 3 weken gaat eerst van het noorden naar het zuiden van Vietnam, en dan dwars door de Mekong Delta naar Cambodja!

 

Je reist per bus, boot en vliegtuig, en ziet bijna alle hoogtepunten van Vietnam: bruisend Hanoi, de rotsformaties in de wereldberoemde Halong Bay, de historische stad Hoi’An en het dagelijkse leven langs het water van de Mekong Delta. In Cambodja bezoek je natuurlijk de hoofdstad Phnom Penh en heb je de tijd om de beroemde tempels van Angkor Wat nabij Siem Reap te bezoeken.


Dag 1: vertrek vlucht vanuit Amsterdam

Dag 2: aankomst in Hanoi, transfer naar je hotel

Dag 3: vrije dag in Hanoi

Dag 4: per bus naar Halong City, ‘s middags boottocht door baai, accommodatie op boot

Dag 5: ’s morgens boottocht, in middag transfer per bus terug naar Hanoi

Dag 6: transfer, vlucht van Hanoi naar Danang, transfer naar je hotel in Hoi An      

Dag 7: vrije dag in Hoi An

Dag 8: vrije dag in Hoi An

Dag 9: transfer naar vliegveld Danang, vlucht naar Ho Chi Minh, transfer naar je hotel

Dag 10: vrije dag in Ho Chi Minh City

Dag 11: vanuit Ho Chi Minh City naar Mytho, boottocht, lunch & wandeling, naar Can Tho

Dag 12: per boot naar drijvende markt Cai Rang, per bus naar Chau Doc

Dag 13: per snelboot naar Phnom Penh, transfer naar je hotel

Dag 14: vrije dag in Phnom Penh

Dag 15: per openbare bus naar Siem Reap

Dag 16: vrije dag in Siem Reap

Dag 17: vrije dag in Siem Reap

Dag 18: transfer naar het vliegveld, vertrek uit Siem Reap, terugvlucht

Dag 19: aankomst in Amsterdam

Prijs vanaf € 1235,- p.p.

Inbegrepen: 15 overnachtingen in middenklasse hotels inclusief ontbijt, 1 overnachting op de boot, 2 x lunch & 1 x diner tijdens Halong Bay boottocht, transfers hotel-vliegveld-hotel, vervoer per bus, (speed) boot en vliegtuig volgens programma, 1 x lunch tijdens Mekong Delta excursie, Engelssprekende gids tijdens Mekong Delta en Halong Bay excursies in internationale groep.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfers van- en naar opstapplaats en busstation, fooien, overige maaltijden, facultatieve excursies en eventuele 1-persoonstoeslag indien van toepassing.

 

 

Tijdens deze rondreis slaap je in bijna alle plaatsen in onze prima middenklasse hotels, meestal  in het (historische)  centrum. Je hebt een eigen badkamer, en je kamer heeft A/C. Tijdens de trip naar de Mekong Delta slaap je tijdens de nachten in CanTho &  Chau Doc in een eenvoudig hotel in de delta. Hoogtepunt van deze rondreis is waarschijnlijk de nacht in de Halong Bay: je slaapt dan in een comfortabele hut op de Phoenix Cruiser!

 

In een aantal plaatsen is het mogelijk om tegen een toeslag te kiezen voor een wat luxer hotel (‘comfort’-hotel) of een extra sfeervol hotel (‘heritage’-hotel). Deze hotels beschikken dan over net iets meer faciliteiten en hebben bijvoorbeeld vaak een zwembad.Je kunt de standaard accommodaties afwisselen; af en toe een wat luxer verblijf verhoogt het reisplezier van de gehele reis! We adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden qua locatie, comfort, prijs en sfeer!

 

Lees ook onze algemene hotelinfo Vietnam en de hotelinfo Cambodja!

 

vietnam-hotels-Hanoi–Flower-lobbyvietnam-hotels-cruiser-hutvietnam-hotels-Hue–ParkView-zwembad

 

 

 

 

 

Hanoi: stadstour

Prijs € 36,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Hanoi

Tijdens deze stadstour door Hanoi bezoek je in een hele dag: de Pagode op één Pilaar, het huis van Ho Chi Minh en zijn mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag), de Tempel van de Literatuur en de Tran Quoc Pagode. (meer…)

Hoi An: bezoek aan Cham Island

Prijs € 30,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Cham Island

Vanuit Hoi An kun je een bezoek brengen aan Cham Island (Cu Lao Cham), een leuke afwisseling tijdens je dagen in Hoi’An! Je verzamelt ’s morgens al vroeg bij de ‘tourist seaport’ van Cu Dai, bij het strand van Hoi An. (meer…)

Hoi An: kookles ‘Vietnam Style’

Prijs € 37,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer de geheimen van de Vietnamese keuken kennen; er is geen betere plaats om de Vietnamese kookkunst onder de knie te krijgen dan in Vietnam zelf! (meer…)

Saigon: stadstour

Prijs € 17,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam, excursie Saigon

Tijdens deze excursie, in internationale groep, van een hele dag bezoek je alle belangrijke bezienswaardigheden van deze bijzondere stad. ’s Ochtends breng je een bezoek aan de Giac Lam Pagode, Chinatown, de Binh Tay markt en de Thien Hau Tempel. (meer…)

Naar de Cu Chi tunnels

Prijs € 12,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Op ongeveer 50 kilometer van Ho Chi Minh City liggen de wereldberoemde Cu Chi tunnels, een van de belangrijkste decors tijdens de Vietnam oorlog. (meer…)

Naar de Cao Dai tempel en de Cu Chi tunnels

Prijs € 15,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Cao Dai tempel

’s Morgens reis je eerst per bus naar een grote Cao Dai tempel, hier wordt enkele malen per dag een dienst gehouden, die je dus waarschijnlijk bij kunt wonen. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam


Dag 2:  aankomst in Hanoi, transfer naar hotel

Na aankomst op de grootste luchthaven van noord Vietnam staat een chauffeur voor je klaar die je naar het hotel voor de eerste 2 nachten brengt, midden in het Old Quarter. Dus als je wilt, kun je meteen beginnen met shoppen en rondlopen door de gezellige, smalle straatjes vol met souvenirshops!

 

Dag 3:  vrije dag Hanoi
Bezoek vandaag bijvoorbeeld de Ngoc Tempel op het Hoan Kiem meer, maak een ritje met een ‘cyclo’, ga verder met winkelen of eet ‘s avonds wat bij een van de restaurantjes aan het prachtige meer!

 

Dag 4: van  Hanoi naar de Halong Bay per bus, ‘s middags boottocht door de baai
Na aankomst van de bus in de badplaats Halong City, ga  je aan boord voor een boottocht langs ontelbare dichtbegroeide eilanden en grotten. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot en is er de mogelijkheid om te zwemmen. Tijdens het diner vaart de boot naar een mooi en rustig gedeelte van de baai voor de overnachting. ’s Avonds is er voldoende tijd om met je medereizigers karaoke te zingen, de favoriete vrijetijdsbesteding van veel Vietnamezen!


Dag 5: ’s Morgens boottocht, ’s middags per bus terug naar Hanoi
Na het ontbijt op de boot is er de mogelijkheid om door de baai te kajakken. Je peddelt door een prachtig en rustig gebied waar je geen andere reizigers dan je Phoenix Cruiser-genoten zult tegenkomen. Na het kajakavontuur is het tijd voor een kleine kookworkshop aan boord, je leert hoe je de typische Vietnamese springroll kunt maken. Lekker om thuis in Nederland nog na te genieten! De lunch is nog aan boord, waarna je in Halong City aankomt. Hier staat de bus voor je terugreis naar Hanoi alweer op je te wachten. Je bent rond 17.00 uur terug in Hanoi.

 

Dag 6: transfer, vlucht van Hanoi naar Danang, transfer naar hotel in Hoi An
Na het ontbijt kun je uitchecken bij je hotel, want vandaag begint je reis richting het zuiden! Je wordt opgehaald bij je hotel, naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Danang en na aankomst ook naar je hotel in Hoi’An gebracht.

 

Dag 7 en 8: vrije dagen in Hoi An
Tijdens de dagen in Hoi An heb je de hele dag de tijd om in dit zeer sfeervolle stadje rond te wandelen door de vele smalle straatjes vol houten huizen, versierd met de beroemde lokale lampions! In Hoi’An lijkt de tijd te hebben stilgestaan, dit kleine stadje heeft honderden monumenten, gebouwd door overzeese kooplui die eeuwenlang deze havenstad bezochten.

 

Ook is Hoi’An de ideale plek om je souvenirs te kopen of kleding te laten maken bij een van de vele lokale kleermakers. Je kunt hier eenvoudig  voor een paar dollar een fiets huren om het gezellige centrum of de rijstvelden in de prachtige omgeving in je eigen tempo op de fiets te verkennen. Je kunt ook tussen de rijstvelden door naar het strand fietsen! Als je van koken houdt, kun je bij ons de kookcursus boeken. Maar natuurlijk is er helemaal niets mis mee om een middag heerlijk te relaxen aan het zwembad van je hotel………..

 

Dag 9: transfer naar vliegveld Danang, vlucht naar Ho Chi Minh, transfer naar hotel
Na het ontbijt kun je uitchecken bij je hotel, want vandaag reis je verder naar het zuiden! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst word je naar je hotel gebracht. Het hotel ligt midden in het gezellige centrum, dus als je nog zin hebt kun je meteen op pad en rondlopen langs de winkeltjes en restaurantjes in deze levendige en gezellige wereldstad met haar vele Franse invloeden.

 

Dag 10: vrije dag in Ho Chi Minh City
Vandaag heb je de hele dag vrij en kun je bijvoorbeeld het koloniale stadhuis, de drukke markt in de Chinese wijk, de kopie van de Notre Dame uit Parijs of de boulevard bezoeken, waar ‘s avonds altijd een gezellige bedrijvigheid heerst.

 

Dag 11: vanuit Ho Chi Minh City naar Mytho, boottocht, lunch & wandeling, naar Can Tho
Vanuit Ho Chi Minh City reis je eerst in ca. anderhalf uur per bus naar de Mekong Delta, in Mytho stap je op de boot en vaar je over de Tien River langs haventjes met vissersboten, paalwoningen, kleine dorpjes en rijstvelden naar Unicorn Island en Turtle Island. Je stapt over op een kleinere roeiboot om ook door de smalle kanalen te kunnen varen! Je vaart in de schaduw van de vele palmbomen, de lunch krijg je in een lokale boomgaard.

 

‘s Middags gaat de reis verder te voet, je wandelt door een dorpje en door fruitgaarden, je zult kennismaken met het gewone dagelijkse leven van de locals. Uiteindelijk ga je weer per boot terug naar Mytho, waar je op een bus stapt die de groep naar Can Tho brengt, waar je vanavond overnacht.

 

Dag 12: per boot naar drijvende markt Cai Rang, per bus naar Chau Doc
Je begint de dag met een bezoek per boot aan de drijvende markt van Cai Rang, de grootste en drukste van de regio. Hier kun je  genieten van de wirwar aan bootjes vol fruit, T-shirts, petjes, parasols, sigaretten, drank, groenten, alles door elkaar heen! Na een wandeling door een dorpje bezoek je ‘s middags ook nog de markt van Can Tho. Vanuit Can Tho gaat de bus naar het grensplaatsje Chau Doc. Hier kun je een heuvel beklimmen, vanwaar je de grens met Cambodja onder je ziet liggen! Je overnacht vanavond in een eenvoudig hotel net buiten Chau Doc

 

Dag 13: per snelboot naar Phnom Penh, transfer naar hotel
Vandaag reis je per snelboot van Vietnam naar Cambodja! Je wordt naar de pier gebracht in Chau Doc, hier vertrekt de boot naar Phnom Penh. De boot stopt onderweg bij de grensovergang met Cambodja, en hier kun je eenvoudig je visum regelen. Zorg dat je hiervoor voldoende cashgeld (ca. 30 USD) en een pasfoto bij je hebt. Aan het begin van de middag kom je aan in de haven van  Phnom Penh en word je naar je hotel gebracht.

 

Dag 14: vrije dag in Phnom Penh
Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het Nationaal Museum met een prachtige historische collectie Khmerkunst. Een ware attractie is Wat Pra Keo: een Boeddhistische tempel met een vloer van zilveren stenen. Vlakbij de ‘zilveren tempel’ ligt het Koninklijk Paleis dat voor een gedeelte te bezichtigen is. Vlakbij Phnom Penh liggen de bekende Killing Fields en het Tuol Sleng museum, indrukwekkende gedenkplaatsen die tijdens je bezoek aan Phnom Penh eigenlijk niet mogen ontbreken. ’s Avonds kun je een heerlijke wandeling maken over de brede boulevard langs de machtige Mekong rivier. Of bezoek de levendige container night market, waar je een combinatie van winkels, ‘street food’ en barretjes vindt.

 

Dag 15: per openbare bus naar Siem Reap
Vandaag reis je per bus vanuit de hoofdstad naar Siem Reap. De bus is comfortabel en doet er ongeveer vijf à zes uur over. Onderweg zie je waterbuffels en het lokale Cambodjaanse leven. Met een beetje mazzel kun je het nog tegen een local opnemen met Cambodjaanse karaoke! In Siem Reap verblijf je drie nachten in een comfortabel hotel.

 

Dag 16 en 17: vrije dagen in Siem Reap
Siem Reapis natuurlijk hét uitgangspunt voor een bezoek aan de ruines van Angkor Wat. Dit is een monument van wereldformaat, deze prachtige Hindoe tempels dateren uit de bloeitijd van de Khmer beschaving zo rond de 11e eeuw en staat op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen. Door de ligging midden in het oerwoud werden ze pas in de 19e eeuw weer teruggevonden. De kenmerkende vijf torens vind je ook terug op de Cambodjaanse vlag. Het tempelcomplex is eenvoudig te bereiken per fiets of tuktuk vanuit je hotel in Siem Reap. Het tempelcomplex is eenvoudig te bereiken per fiets of tuktuk vanuit je hotel in Siem Reap.

 

We raden je aan om de eerste dag met een tuktuk op pad te gaan. OutSight biedt hiervoor een mooie privé-excursie aan, zodat je in je eigen tempo het complex kunt verkennen. Kijk hiervoor bovenin deze bouwsteen bij het tabblad excursies. Wat wij erg leuk vonden, is om dan de tweede dag op de fiets naar Angkor Wat te gaan. Relaxed fietsen tussen de tempels, zonder haast en zonder vastgestelde route!

 

Dag 18: transfer naar het vliegveld, vertrek uit Siem Reap, terugvlucht
Op de laatste dag van deze rondreis word je naar de luchthaven van Siem Reap gebracht voor je terugvlucht.

 

Suggestie: Tijdens deze rondreis zie je heel veel. Het enige dat nog ontbreekt is een verblijf aan het strand. We hebben dit nog niet toegevoegd aan deze rondreis, zodat je zelf naar wens kunt bepalen waar en wanneer je aan het strand wilt verblijven! In het midden van je reis kun je een verblijf aan het heerlijke strand van Hoi’An toevoegen, of in het zuiden van Vietnam aan het paradijselijke strand van Phu Quoc! Of je sluit de reis in Cambodja af aan onder de wuivende palmen van Sihanoukville!

 

Verder kun je deze reis naar wens aanvullen met een aantal hele leuke excursies, kijk hierboven naar het tabblad excursies!

Prijs vanaf € 1235,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 22 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider