headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Rondreis Vietnam in ’t kort! – Hanoi, Halong & Hoi’An

Hanoi - Halong Bay - Hoi'An - Mekong - Ho Chi Minh City

14 dagen, 13 nachten

Prijs vanaf € 979,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Rondreis Vietnam in 't kort!

Onze Rondreis Vietnam in ’t kort! is een leuke, korte rondreis van 2 weken langs Hanoi, Halong Bay en Hoi’An.

 

Je ziet bijna alle hoogtepunten van Vietnam tijdens je reis per bus, boot en vliegtuig: bruisend Hanoi, de rotsformaties in de wereldberoemde Halong Bay, de historische stad Hoi’An en het dagelijkse leven langs het water van de Mekong Delta.

 

 


Dag 1: vertrek uit Amsterdam
Dag 2:  aankomst in Hanoi, transfer naar je hotel
Dag 3:  vrije dag in Hanoi
Dag 4:  per bus naar Halong City, ‘s middags boottocht door baai, accommodatie op boot
Dag 5:   ’s morgens boottocht, per bus naar Hanoi
Dag 6:  transfer naar vliegveld, vlucht van Hanoi naar Danang, transfer naar je hotel in Hoi’ An
Dag 7:  vrije dag in Hoi’ An
Dag 8:  vrije dag in Hoi’ An
Dag 9:  transfer naar vliegveld, vlucht naar Ho Chi Minh City, transfer naar je hotel in het centrum
Dag 10: per bus naar Mytho, boottocht, lunch & wandeling in intern. groep, naar Can Tho
Dag 11: ‘s ochtends per boot naar drijvende markt Cai Rang, ‘s  middags terug naar Ho Chi Minh City
Dag 12: vrije dag in Ho Chi Minh City
Dag 13: transfer naar het vliegveld, vertrek uit Ho Chi Minh City
Dag 14: aankomst Amsterdam

 

Prijs vanaf € 979,- p.p.

Inbegrepen: 10 overnachtingen in standaardhotels  inclusief ontbijt, 1 overnachting in
eenvoudig hotel incl. ontbijt (in Mekong Delta), 1 overnachting op boot, transfers hotel-vliegveld-hotel, vervoer per bus en boot volgens programma, 2 x binnenlandse vlucht, 2 x lunch & 1 x diner tijdens Halong Bay boottocht, 1 x lunch tijdens Mekong Delta excursie, Engelssprekende gids tijdens de Halong Bay boottocht en tijdens Mekong Delta excursies in internationale groep.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht,  transfers van- en naar opstapplaats en busstation, eventuele 1-persoonskamertoeslag indien van toepassing, fooien en overige maaltijden.

 

Tijdens deze rondreis slaap je in bijna alle plaatsen in onze prima middenklasse hotels, meestal in het oude centrum. Je hebt een eigen badkamer, en je kamer heeft A/C.


Tijdens de trip naar de Mekong Delta slaap je een nacht in CanTho in een eenvoudig hotel op het eiland. Hoogtepunt van deze rondreis is waarschijnlijk de nacht in de Halong Bay: je slaapt dan in een comfortabele hut op de Phoenix Cruiser.

 

Lees hier meer over onze hotels in Vietnam!

 

Saigon-Thieng Tung hotel kamer vietnam-hotels-cruiser-kapitein HoChiMinhCity-SaigonRoyalHotel-receptie

 

 

 

 

 

 

Hanoi: stadstour

Prijs € 36,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Hanoi

Tijdens deze stadstour door Hanoi bezoek je in een hele dag: de Pagode op één Pilaar, het huis van Ho Chi Minh en zijn mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag), de Tempel van de Literatuur en de Tran Quoc Pagode. (meer…)

Hoi An: bezoek aan Cham Island

Prijs € 30,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Cham Island

Vanuit Hoi An kun je een bezoek brengen aan Cham Island (Cu Lao Cham), een leuke afwisseling tijdens je dagen in Hoi’An! Je verzamelt ’s morgens al vroeg bij de ‘tourist seaport’ van Cu Dai, bij het strand van Hoi An. (meer…)

Hoi An: de tempels van My Son

Prijs € 12,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Vanuit je hotel in Hoi An vertrek je vanmorgen naar het historische tempelcomplex van My Son. Het complex bestaat uit meerdere oude tempels waarvan er, ondanks de zware Amerikaanse bombardementen in de Vietnam-oorlog, een aantal goed bewaard zijn gebleven.

 

(meer…)

Hoi An: kookles ‘Vietnam Style’

Prijs € 37,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer de geheimen van de Vietnamese keuken kennen; er is geen betere plaats om de Vietnamese kookkunst onder de knie te krijgen dan in Vietnam zelf! (meer…)

Saigon: stadstour

Prijs € 17,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam, excursie Saigon

Tijdens deze excursie, in internationale groep, van een hele dag bezoek je alle belangrijke bezienswaardigheden van deze bijzondere stad. ’s Ochtends breng je een bezoek aan de Giac Lam Pagode, Chinatown, de Binh Tay markt en de Thien Hau Tempel. (meer…)

Naar de Cu Chi tunnels

Prijs € 12,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Op ongeveer 50 kilometer van Ho Chi Minh City liggen de wereldberoemde Cu Chi tunnels, een van de belangrijkste decors tijdens de Vietnam oorlog. (meer…)

Dag 1: vertrek uit Amsterdam

 

Dag 2:   aankomst in Hanoi, transfer naar hotel
Na aankomst op de luchthaven (de grootste van noordelijk Vietnam) staat een chauffeur voor je klaar die je naar het hotel voor de eerste 2 nachten brengt, midden in de Old Quarter. Als je wilt, kun je meteen beginnen met shoppen en rondlopen door de gezellige, smalle straatjes vol met souvenirshops!

 

Dag 3:  vrije dag in Hanoi
Maak vandaag eens een ritje met een ‘cyclo’ en bezoek bijvoorbeeld de Ngoc Tempel op het Hoan Kiem meer, ga heerlijk winkelen of eet ’s avonds een hapje bij een van de kleine restaurantjes aan het prachtige meer!

 

Dag 4:  per bus naar Halong City, ‘s middags boottocht door baai,  accommodatie op boot
Na aankomst van de bus in de badplaats Halong City, ga  je aan boord voor een boottocht langs ontelbare dichtbegroeide eilanden en grotten. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot en is er de mogelijkheid om te zwemmen. Tijdens het diner vaart de boot naar een mooi en rustig gedeelte van de baai voor de overnachting. ’s Avonds is er voldoende tijd om met je medereizigers karaoke te zingen, de favoriete vrijetijdsbesteding van veel Vietnamezen!

 

Dag 5:  ’s Morgens boottocht, ’s middags per bus terug naar Hanoi
Na het ontbijt op de boot is er de mogelijkheid om door de baai te kajakken. Je peddelt door een prachtig en rustig gebied waar je geen andere reizigers dan je Phoenix Cruiser-reisgenoten zult tegenkomen. Na het kajakavontuur is het tijd voor een kleine kookworkshop aan boord, je leert hoe je de typische Vietnamese springroll kunt maken.

 

Lekker om thuis in Nederland nog na te genieten! De lunch is nog aan boord, waarna je in Halong City aankomt. Hier staat de bus voor je terugreis naar Hanoi alweer op je te wachten. Je bent rond 17.00 uur terug in Hanoi.

 

Dag 6:   transfer naar vliegveld, vlucht van Hanoi naar Danang, transfer naar je hotel in Hoi’An
Na het ontbijt kun je uitchecken bij je hotel, want vandaag begint je reis richting het zuiden! Je wordt opgehaald bij je hotel, naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar Hoi’An en na aankomst ook weer naar je hotel in Hoi’An gebracht.

 

Dag 7 en 8:   vrije dagen in Hoi’An
Vandaag heb je de hele dag de tijd om in dit zeer sfeervolle stadje rond te wandelen door de vele smalle straatjes vol houten huizen, versierd met de beroemde lokale lampions! In Hoi’An lijkt de tijd te hebben stilgestaan, dit kleine stadje heeft honderden monumenten, gebouwd door overzeese kooplui die eeuwenlang deze havenstad bezochten. Ook is Hoi’An de ideale plek om je souvenirs te kopen of om kleding te laten maken bij een van de vele lokale kleermakers.

 

Je kunt hier eenvoudig ivoor een paar dollar een fiets huren om het gezellige centrum of de rijstvelden in de prachtige omgeving in je eigen tempo op de fiets te verkennen. Je kunt ook tussen de rijstvelden door naar het strand fietsen! Als je van koken houdt, kun je bij ons de kookcursus boeken. Maar natuurlijk is er helemaal niets mis mee om een middag heerlijk te relaxen aan het zwembad van je hotel………..

 

Dag 9:  transfer, vlucht naar Ho Chi Minh City, transfer naar je hotel
Na het ontbijt kun je uitchecken bij je hotel, want vandaag reis je verder naar het zuiden! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst word je ook weer naar je hotel gebracht, het hotel ligt midden in het gezellige centrum, dus als je nog zin hebt kun je meteen op pad en rondlopen langs de winkeltjes en restaurantjes in deze levendige en gezellige wereldstad met haar vele Franse invloeden.

 

Dag 10:  per bus naar Mytho, boottocht, lunch & wandeling in intern. groep, naar Can Tho
Vanuit Ho Chi Minh City reis je vandaag eerst in ca. anderhalf uur per bus naar de Mekong Delta, in Mytho stap je op de boot en vaar je over de Tien River langs haventjes met vissersboten, paalwoningen, kleine dorpjes en rijstvelden naar Unicorn Island en Turtle Island. Je stapt over op een kleinere roeiboot om ook door de smalle kanalen te kunnen varen! Je vaart in de schaduw van de vele palmbomen, de lunch krijg je in een lokale boomgaard.

 

‘s Middags gaat de reis verder te voet, je wandelt door een dorpje en door fruitgaarden, je zult kennismaken met het gewone dagelijkse leven van de locals. Uiteindelijk ga je weer per boot terug naar Mytho, waar je op een bus stapt die de groep naar Can Tho brengt, waar je vanavond overnacht. Can Tho ligt aan de Hau River, een zijtak van de Mekong.

 

Dag 11:  ‘s ochtends per boot naar drijvende markt Cai Rang, ‘s  middags terug naar Ho Chi Minh City
De begint de dag met een bezoek per boot aan de drijvende markt van Cai Rang, de grootste en drukste van de regio. Hier kun je  genieten van de wirwar aan bootjes vol fruit, T-shirts, petjes, parasols, sigaretten, drank, groenten, alles door elkaar heen! Na een wandeling door een dorpje bezoek je ‘s middags ook nog de markt van Can Tho. Vanuit Can Tho gaat de bus terug Ho Chi Minh City, waar je einde van de middag zult aankomen.

 

Dag 12: vrije dag in Ho Chi Minh City
Weer terug in Saigon heb je vandaag de hele dag vrij en kun je bijvoorbeeld het koloniale stadhuis, de drukke markt in de Chinese wijk, de kopie van de Notre Dame uit Parijs of de boulevard bezoeken, waar ‘s avonds altijd een gezellige bedrijvigheid heerst.

 

Dag 13: transfer naar het vliegveld, vertrek uit Ho Chi Minh City
Afhankelijk van de tijd van je vlucht, word je vandaag opgehaald en naar het internationale vliegveld Tan Son Nhat International Airport gebracht voor je terugvlucht

 

Dag 14: aankomst Amsterdam, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 979,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 22 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider