headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Avontuurlijk Vietnam

Ho Chi Minh City – Mekong – Ho Chi Minh City – Dalat – Nha Trang – Whale Island - Hoi An – Bach Ma - Hué – Hanoi – Halong Bay – Hanoi

24 dagen, 23 nachten

Prijs vanaf € 1325,- p.p. Reisvoorstel aanvragen   Geselecteerd
Vietnam rondreis Avontuurlijk

Avontuurlijk Vietnam

Tijdens onze Avontuurlijk Vietnam maak je een mooie reis van Zuid- naar Noord-Vietnam, waarbij je reist per trein, bus en boot! Na een paar dagen verblijf in Ho Chi Minh City, breng je een bezoek aan de Mekong Delta per boot. Vervolgens reis je per bus richting het noorden; naar Dalat en naar de badplaats Nha Trang. Hier verblijf je een paar heerlijke dagen in het Whale Island Resort.  Met de nachttrein reis je door naar Danang, en vervolgens naar Hoi ‘An.  Je verblijft enkele dagen in dit gezellige plaatsje!

 

Maak een prachtige trekking door het Bach Ma National Park, waarna de chauffeur je naar Hué brengt, een sfeervolle oude koningsstad. Tot slot reis je per nachttrein naar Hanoi, en bezoek je vanuit Hanoi nog het prachtige Halong Bay. Kortom: volop avontuurlijke variatie!


Dag 1: vertrek vlucht
Dag 2: aankomst in Ho Chi Minh City, transfer naar hotel
Dag 3: vrije dag in Ho Chi Minh City
Dag 4: per bus naar Mytho, boottocht, lunch & wandeling, naar Can Tho
Dag 5: per boot naar drijvende markt Cai Rang, terug naar Ho Chi Minh City
Dag 6: per openbare bus van Ho Chi Minh City naar Dalat
Dag 7: vrije dag in Dalat
Dag 8: per openbare bus naar Nha Trang
Dag 9: per shuttle-transfer van Nha Trang naar Dam Mon, per boot naar het Whale Island Resort
Dag 10: vrije dag Whale Island Resort
Dag 11: per boot terug naar Dam Mon, shuttle-transfer naar Nha Trang, per nachttrein naar Danang
Dag 12: aankomst in Danang, accommodatie in Hoi ‘An
Dag 13: vrije dag in Hoi ‘An
Dag 14: vrije dag in Hoi ‘An
Dag 15: per auto met chauffeur vanuit Hoi An naar Bach Ma National Park, trekking
Dag 16: trekking door het Bach Ma National Park en daarna per auto met chauffeur naar Hué
Dag 17: vrije dag in Hué
Dag 18: overdag vrij in Hué, ’s avonds vertrek per nachttrein naar Hanoi
Dag 19: aankomst in Hanoi
Dag 20: vrije dag in Hanoi
Dag 21: van Hanoi naar de Halong Bay, boottocht door de baai
Dag 22: ’s morgens boottocht, in middag transfer per bus terug naar Hanoi
Dag 23: vrije dag, transfer naar vliegveld Hanoi, vertrek Hanoi
Dag 24: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1325,- p.p.

Inbegrepen: transfers van en naar vliegveld, 18 hotelovernachtingen in standaardhotels inclusief ontbijt, 1 overnachting in eenvoudig hotel incl. ontbijt (in Mekong Delta), 2 overnachtingen in de nachttrein (softsleeper), 1 overnachting op boot, vervoer per bus, trein en boot volgens programma, 2 x lunch & 1 x diner tijdens Halong Bay boottocht, 1 x lunch tijdens Mekong Delta excursie, Engelssprekende gids tijdens Mekong Delta en Halong Bay excursies in internationale groep.

 

Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfers van en naar trein- en busstations, eventuele 1-persoonskamer- en seizoenstoeslag indien van toepassing, transfers van en naar opstapplaats voor Halong Bay & Mekong, fooien en overige maaltijden.

Tijdens deze rondreis slaap je in bijna alle plaatsen in onze prima middenklasse hotels, meestal in het (oude) centrum. Je hebt een eigen badkamer, en je kamer heeft A/C.

 

Je reist twee keer een nacht met de trein; je gereserveerde plaats in de nachttrein is dan een ‘soft-sleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupe slaapt. Er is airco in de trein, dus je kunt prima slapen. Tenzij je lang bent, de bedjes zijn dan misschien wat klein…

 

Vietna, Halong Bay cruiser

Tijdens de trip naar de Mekong Delta slaap je een nacht in Can Tho in een eenvoudig hotel op het eiland.

 

Hoogtepunt van deze rondreis is waarschijnlijk de nacht in de Halong Bay: je slaapt dan in een comfortabele hut op de Phoenix Cruiser.

 

Lees ook de informatie over onze hotels in Vietnam!

Hanoi: stadstour

Prijs € 36,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Hanoi

Tijdens deze stadstour door Hanoi bezoek je in een hele dag: de Pagode op één Pilaar, het huis van Ho Chi Minh en zijn mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag), de Tempel van de Literatuur en de Tran Quoc Pagode. (meer…)

Hoi An: bezoek aan Cham Island

Prijs € 30,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Cham Island

Vanuit Hoi An kun je een bezoek brengen aan Cham Island (Cu Lao Cham), een leuke afwisseling tijdens je dagen in Hoi’An! Je verzamelt ’s morgens al vroeg bij de ‘tourist seaport’ van Cu Dai, bij het strand van Hoi An. (meer…)

Hoi An: de tempels van My Son

Prijs € 12,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Vanuit je hotel in Hoi An vertrek je vanmorgen naar het historische tempelcomplex van My Son. Het complex bestaat uit meerdere oude tempels waarvan er, ondanks de zware Amerikaanse bombardementen in de Vietnam-oorlog, een aantal goed bewaard zijn gebleven.

 

(meer…)

Hoi An: kookles ‘Vietnam Style’

Prijs € 37,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer de geheimen van de Vietnamese keuken kennen; er is geen betere plaats om de Vietnamese kookkunst onder de knie te krijgen dan in Vietnam zelf! (meer…)

Hué: cruise over de parfumrivier

Prijs € 28,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens je verblijf in Hué kan een boottocht over de bekende Parfumrivier eigenlijk niet ontbreken. Al varend over de rivier bezoek je de mooie Thien Mu Pagode en de tombe van Tu Duc. (meer…)

Saigon: stadstour

Prijs € 17,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam, excursie Saigon

Tijdens deze excursie, in internationale groep, van een hele dag bezoek je alle belangrijke bezienswaardigheden van deze bijzondere stad. ’s Ochtends breng je een bezoek aan de Giac Lam Pagode, Chinatown, de Binh Tay markt en de Thien Hau Tempel. (meer…)

Naar de Cu Chi tunnels

Prijs € 12,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Op ongeveer 50 kilometer van Ho Chi Minh City liggen de wereldberoemde Cu Chi tunnels, een van de belangrijkste decors tijdens de Vietnam oorlog. (meer…)

Naar de Cao Dai tempel en de Cu Chi tunnels

Prijs € 15,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam excursie, Cao Dai tempel

’s Morgens reis je eerst per bus naar een grote Cao Dai tempel, hier wordt enkele malen per dag een dienst gehouden, die je dus waarschijnlijk bij kunt wonen. (meer…)

Dag 1: vertrek vlucht

 

Dag 2: aankomst in Ho Chi Minh City, transfer naar hotel
Na aankomst op de grote en drukke luchthaven Tan Son Nhat International Airport na een lange vliegreis, zul je blij zijn dat er iemand op je staat te wachten om je naar je hotel voor de eerste 2 nachten te brengen. Het hotel ligt midden in het gezellige centrum, dus als je nog zin hebt kun je meteen op pad en rondlopen langs de winkeltjes en restaurantjes in deze levendige en gezellige wereldstad met haar vele Franse invloeden.

 

Dag 3: vrije dag in Ho Chi Minh City
Bezoek vandaag bijvoorbeeld het koloniale stadhuis, de drukke markt in de Chinese wijk, de kopie van de Notre Dame uit Parijs of ga een kijkje nemen langs de boulevard, waar ‘s avonds altijd een gezellige bedrijvigheid heerst.

 

Dag 4: per bus naar Mytho, boottocht, lunch & wandeling, naar Can Tho   
Vanuit Ho Chi Minh City reis je eerst in ca. anderhalf uur per bus naar de Mekong Delta, in Mytho stap je op de boot en vaar je over de Tien River langs haventjes met vissersboten, paalwoningen, kleine dorpjes en rijstvelden naar Unicorn Island en Turtle Island. Je stapt over op een kleinere roeiboot om ook door de smalle kanalen te kunnen varen! Je vaart in de schaduw van de vele palmbomen, de lunch krijg je in een lokale boomgaard.

 

’s Middags gaat de reis verder te voet, je wandelt door een dorpje en door fruitgaarden, je zult kennismaken met het gewone dagelijkse leven van de locals. Uiteindelijk ga je weer per boot terug naar Mytho, waar je op een bus stapt die de groep naar Can Tho brengt, waar je vanavond overnacht. Can Tho ligt aan de Hau River, een zijtak van de Mekong.

 

Dag 5: per boot naar drijvende markt Cai Rang, terug naar Ho Chi Minh City     
Je begint de dag met een bezoek per boot aan de drijvende markt van Cai Rang, de grootste en drukste van de regio. Hier kun je genieten van de wirwar aan bootjes vol fruit, T-shirts, petjes, parasols, sigaretten, drank, groenten, alles door elkaar heen! Na een wandeling door een dorpje bezoek je ’s middags ook nog de markt van Can Tho. Vanuit Can Tho gaat de bus terug naar Ho Chi Minh City, waar je einde van de middag zult aankomen.

 

Dag 6: per openbare bus van Ho Chi Minh City naar Dalat
Vandaag reis je verder richting het noorden van Vietnam, naar het plaatsje Dalat. De rit duurt ongeveer 6 uur, onderweg kan je genieten van de fascinerende rit. Dalat ligt een stuk hoger dan Ho Chi Minh City en heeft dan ook een koeler klimaat.

 

Dag 7: vrije dag in Dalat
Dalat en haar prachtige omgeving is zeer de moeite waard om te verkennen. In Dalat vind je veel koloniale Franse villa’s, je kunt naar keuze fietsen of wandelen, in ieder geval zul je genieten van het koele klimaat hier! Ook kun je een boottocht over het Xuan Huong Lake maken.

 

Dag 8: per openbare bus naar Nha Trang
Vandaag verlaat je de Centrale Hooglanden, en reis je naar de kust van Vietnam. De rit duurt zo’n 5 uur en gaat van Dalat, dat op ongeveer 1500 meter hoogte ligt, naar Nha Trang dat weer op zeeniveau ligt. De weg slingert tussen de bergen door, een prachtige rit door het groene landschap van zuidelijk Vietnam.

 

Dag 9: per shuttle transfer van Nha Trang naar Dam Mon, per boot naar het Whale Island
Je wordt per shuttle transfer naar de pier van Dam Mon gebracht. Dit is ongeveer 2 uur rijden. Vanaf de pier is het nog ongeveer 15 minuten varen naar het heerlijke Palmeneiland, hier word je naar je houten bungalow aan het strand gebracht waar je de komende dagen zult overnachten!

 

Als je op tijd aankomt, kun je vanmiddag nog een strandwandeling maken en genieten van de rust die dit eiland uitstraalt. Als je van wat meer actie houdt, kun je hier van alles ondernemen: er zijn catamarans, surfplanken en kajaks te huur.

 

Dag 10: vrije dag Whale Island Resort
Waarschijnlijk heb je heerlijk geslapen in je bungalow. Door de ‘natuurlijke airco’ sta je dicht bij de natuur en kun je in je bed de zee horen ruisen. Vandaag zou je een boottocht en een duik kunnen gaan maken! Het eiland en haar omgeving staan bekend als prachtige plek om te duiken. In de maanden april, mei en juni kun je in de baai (met wat geluk) walvissen en walvishaaien zien!

 

Van maart tot oktober is de PADI-duikschool van het resort geopend (buiten deze maanden is het water te troebel en het weer vaak niet goed genoeg). Aan het einde van dag kun je heerlijk vis eten; elke ochtend komen vissers hun vangst brengen bij het restaurant van het resort!

 

Dag 11: per boot terug naar Dam Mon, transfer naar Nha Trang, per nachttrein naar Danang
Vandaag vaar je terug naar de pier van Dam Mon en word je teruggebracht naar Nha Trang. Daarna reis je verder per nachttrein naar Danang.

 

Dag 12: aankomst in Danang, transfer naar Hoi An
Vandaag kom je aan in Danang, en per transfer word je naar je accommodatie in Hoi An gebracht. Er zijn accommodaties in het centrum en aan het strand. Je verblijft een paar dagen in het hotel in het centrum maar als je liever aan het strand verblijft, is dit ook mogelijk. Voor het hotel aan het strand geldt een toeslag. Er is genoeg te doen in Hoi An, de keuze is aan jou!

 

Dag 13 & 14: vrije dagen in Hoi An
Deze dagen heb je de tijd om in dit zeer sfeervolle stadje rond te wandelen door de vele smalle straatjes vol houten huizen, versierd met de beroemde lokale lampions! In Hoi’An lijkt de tijd te hebben stilgestaan, dit kleine stadje heeft honderden monumenten, gebouwd door overzeese kooplui die eeuwenlang deze havenstad bezochten. Ook is Hoi’An de ideale plek om je souvenirs te kopen of om kleding te laten maken bij een van de vele lokale kleermakers. Je zult versteld staan van hun vakmanschap!

 

Ook kun je een kookexcursie bijboeken, leer ter plekke de geheimen van de Vietnamese keuken kennen!

 

Dag 15: per auto met chauffeur vanuit Hoi An naar Bach Ma National Park, trekking
’s Morgens word je opgehaald bij je hotel in Hoi An en brengt een chauffeur je naar het Bach Ma National Park. Na aankomst heb je tijd om het informatie-centrum te bezoeken, met veel informatie en een grote kaart van het gebied. Hierna begin je aan de 16 km lange tocht naar de top van de Bach Ma-Berg die 1450 meter boven zeeniveau ligt, het hoogste punt van het park.

 

De lokale gids is een ‘eco-biotisch’-expert en kan je onderweg veel vertellen over de flora en fauna in deze mooie omgeving. Vanaf de top heb je prachtig uitzicht over de bergen en watervallen. Daarna ga je naar Kim Giao Villa om alvast in te checken. Hier heb je wat vrije tijd en de mogelijkheid om te lunchen.

 

Na de lunch vertrek je naar de Do Quyen Fall. Deze waterval is 300 meter hoog, een verbazingwekkend mooi gezicht! Als afsluiter bezoek je nog een aantal kleinere watervallen op de Five Lakes Trail. Hier kan je ook een duik nemen in het koele en helderblauwe water. Begin van de avond keer je terug naar Kim Giao Villa voor de overnachting.

 

Dag 16: trekking door het Bach Ma National Park en daarna per auto met chauffeur naar Hué
Na een heel vroeg ontbijt ga je naar Hai Vong Dai, de ‘zeezicht’- toren. Hier kun je de zonsopgang bewonderen en genieten van het schitterende uitzicht over Phu Loc, het strand van Lang Co, de Truong Son berg en de zee! Daarna wandel je verder door het leefgebied van de gibbons, met wat geluk spot je er wel een. Vergeet dus je camera niet! Vervolgens keer je terug naar Kim Giao Villa om uit te checken. Je wordt opgehaald door de chauffeur en gebracht naar je volgende hotel in Hué.

 

Dag 17: vrije dag in Hué
Je kunt in Hué in je eigen tempo op zoek gaan naar de gerestaureerde overblijfselen van deze oude koningsstad. Voor een paar euro huur je ter plaatse een fiets, de meest ideale manier om alles op eigen gelegenheid te bekijken! Je hotel ligt vlak bij de Parfumrivier, ’s avonds wandel je zo naar een gezellig restaurant of terrasje. Of maak een cruise over de Parfumrivier!

 

Dag 18: overdag vrij in Hué, ’s avonds vertrek per nachttrein naar Hanoi
Overdag heb je nog de hele dag vrij in Hué, voordat je tegen het einde van de middag op eigen gelegenheid naar het treinstation van Hué gaat om de nachttrein te pakken richting het noorden. Je gereserveerde plaats in de trein is een ‘softsleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupe slaapt.

 

Dag 19: aankomst in Hanoi
Vandaag kom je aan in Hanoi, en per transfer word je naar je accommodatie gebracht. Je kan relaxen bij je hotel of je kan alvast de stad gaan verkennen!

 

Dag 20: vrije dag in Hanoi
Bezoek vandaag bijvoorbeeld de Ngoc Tempel op het Hoan Kiem meer, maak een ritje met een ‘cyclo’, ga verder met winkelen of eet ’s avonds een hapje bij een van de kleine restaurantjes aan het prachtige meer! Ook kun je kiezen voor onze stadstour door Hanoi, een excursie van een hele dag, in internationale groep.

 

Dag 21: van Hanoi naar de Halong Bay, boottocht door de baai
Na aankomst van de bus in de badplaats Halong City, ga je aan boord voor een boottocht langs ontelbare dichtbegroeide eilanden en grotten. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot en is er de mogelijkheid om te zwemmen. Tijdens het diner vaart de boot naar een mooi en rustig gedeelte van de baai voor de overnachting. ’s Avonds is er voldoende tijd om met je medereizigers karaoke te zingen, de favoriete vrijetijdsbesteding van veel Vietnamezen!

 

Dag 22: boottocht, bezoek Titop Island, naar Cat Ba Island, fietstocht, bezoek Monkey Islanda het ontbijt op de boot is er de mogelijkheid om door de baai te kajakken. Je peddelt door een prachtig en rustig gebied waar je geen andere reizigers dan je Phoenix Cruiser reisgenoten zult tegenkomen. Na het kajakavontuur is het tijd voor een kleine kookworkshop aan boord, je leert hoe je de typische Vietnamese springroll kunt maken. Lekker om thuis in Nederland nog na te genieten! De lunch is nog aan boord, waarna je in Halong City aankomt. Hier staat de bus voor je terugreis naar Hanoi alweer op je te wachten. Je bent rond 17.00 uur terug in Hanoi.

 

Dag 23: transfer naar vliegveld Hanoi, vertrek Hanoi
Afhankelijk van de tijd van je vlucht, word je vandaag opgehaald en naar het internationale vliegveld gebracht voor je terugvlucht.

 

Dag 24: aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1325,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 22 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Reisvoorstel aanvragen
close slider