headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Voorbereiding voor je reis

Als de reis geboekt is, kan de voorpret beginnen! Naast het lezen van een goede reisgids en het bekijken van blogs en reisinfo, zijn er ook een aantal belangrijke zaken die je moet regelen. Hier geven we je een aantal tips & links ter voorbereiding van je reis:

 

Reisdocumenten
Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt dat je voor je reis naar Vietnam in het bezit moet zijn van een geldig Nederlands paspoort dat na vertrek uit Vietnam nog minimaal 6 maanden geldig is. Daarnaast heb je voor Vietnam een visum nodig. Je kunt je visum voor Vietnam op 3 manieren regelen: via de Ambassade in Den Haag, via de VisumCentrale, of ter plaatse na aankomst. Alle informatie over je aanvraag vind je in onze visuminformatie Vietnam.

 

Inentingen
Vietnam, Inentingen
Inentingen worden meestal dringend aangeraden, maar zijn vrijwel nooit verplicht. OutSight adviseert je om 6 tot 4 weken voor vertrek al contact op te nemen met  je huisarts of de plaatselijke GGD; bij deze instanties kunnen ze je de meest recente informatie geven over de beste voorzorgsmaatregelen.

 

Kijk voor informatie en adressen op de website van GGD Reisvaccinaties, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of het LCR: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

 

Een andere mogelijkheid is de service van Thuisvaccinatie.nl: een arts komt bij je thuis of op kantoor, wanneer het jou uitkomt (dus ook ’s avonds en in het weekend) om advies te geven en eventueel Thuisvaccinatie Vietnamdirect te vaccineren! De rekening wordt -indien gewenst- naar je zorgverzekering gestuurd. Lees hier meer over Thuisvaccinatie.nl, en bekijk het handige overzicht dat zij geven voor de vaccinaties voor Vietnam.

 

 

Ik ga op reis en neem mee………..
Natuurlijk is het handig als je niets vergeet mee te nemen, maar de inhoud van je rugzak of koffer is voor iedereen anders! Daarom raden we je aan om je persoonlijke paklijst samen te laten stellen via een van de Vietnamhandige online tools: meenemen.nl, ikneemmee.nl of samoon.nl. Je kunt hierop je bestemming en soort reis aangeven, waarna er een paklijst verschijnt.
Vergeet in ieder geval niet het volgende:

-genoeg digitaal geheugen voor je camera (je zult het nodig hebben)!
-extra kopieën van je e-tickets, paspoort en verzekeringspolis (of scan ze in en mail deze naar je e-mailadres zodat je er altijd bij kunt)!
-zonnebrand voor de tropen (de zon is in de meeste landen veel sterker dan in Nederland, ook bij bewolking!).
-wat reservespullen, ondergoed en evt. lenzenvloeistof in je handbagage (erg handig bij vertraging of verlies van je koffer/rugzak)!

 

Parkeren bij de luchthaven
Vietnam, voorbereiding voor je reis parkerenHeb je al nagedacht over hoe je naar de luchthaven reist? Misschien wil iemand je wegbrengen en ophalen, of reis je met de trein. Maar als je zelf per auto gaat, is het handig om op tijd een (goedkopere) parkeerplaats te reserveren. Hoe eerder, hoe meer keuze & hoe voordeliger!

 

Via Parkos krijg je van meerdere luchthavens een overzicht met alle mogelijkheden & de beschikbaarheid met prijs, inclusief valet-parking en ‘budget’-parkeren in de omgeving met shuttlebus. Wij vinden deze site een echte aanrader!

 

Leestips:
Hoge bomen in Hanoi – Carolijn Visser
Boek over het hedendaagse Vietnam, over de steden Ho Chi Minh City en Hanoi

Blind Paradijs – Doung Thu Huong
Autobiografisch getint verhaal over het leven van een jonge vrouw in het naoorlogse Vietnam onder het communistische bewind

Vietnam in een rugzak – Dolf de Vries
Verslag van een individuele reis door Vietnam

Een Huis in Hanoi – Dana Sachs
Het leven van een Amerikaanse journaliste in Vietnam in de jaren ’90

Culture Shock Vietnam – Claire Ellis
Engelstalige gids over gebruiken en gewoontes

 

Lonely Planet Vietnam:
Een echte aanrader vinden wij de webwinkel van FJMGBOOKS, hier koop je o.a. de Lonely Planet Vietnam en/of de Lonely Planet Vietnam, Cambodia, Laos & Northern Thailand en andere reisgidsen voor een prima prijs & met snelle verzending!

 

Sites:
Lonely Planet Vietnam
Startpagina Vietnam
Verkeersbureau Vietnam

Reisvoorstel aanvragen
close slider