headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Vietnam

Voor je reis door Vietnam maken we gebruik van verschillende soorten vervoer. We raden je aan om zoveel mogelijk verschillende vervoersmiddelen te gebruiken, er is volop variatie in Vietnam!

 

Vietnam-bus

Voor je vervoer door Vietnam maken we bij de meeste bouwstenen gebruik van de goede, snelle  toeristenbussen met airconditioning.
Deze bussen verbinden de belangrijkste plaatsen van Vietnam met elkaar. Soms zijn dit wel iets kleinere bussen dan op deze foto, afhankelijk van de route en de drukte!

 

vietnam-verkeersbordBij een aantal bouwstenen bieden we de mogelijkheid om tegen een toeslag bepaalde trajecten per privéauto met chauffeur te reizen.  Een heerlijke manier om rond te reizen, je hebt alle vrijheid om zelf te zelf bepalen waar je wilt stoppen om te genieten van het uitzicht of om onderweg iets te eten. Soms gelden er voor bepaalde wegen regels ter bescherming van de natuur en bergstammen en kun je niet overal stoppen, maar over ’t algemeen is dit de ideale manier om flexibel rond te reizen!

 

vietnam-nachttreinOok rijden er prima treinen in Vietnam. De beroemde ‘Reunification Express’ verbindt het noorden en het zuiden van Vietnam met elkaar, natuurlijk bieden we de gelegenheid om een gedeelte van dit traject mee te maken. Vooral de efficiënte en comfortabele nachttreinen zijn een prima manier om lange afstanden af te leggen zonder tijd te verliezen! Je gereserveerde plaats in de nachttrein is een ‘softsleeper’, dit betekent dat je met 4 personen in een coupe slaapt. Er is airco in de trein, dus je kunt prima slapen. Tenzij je lang bent, de bedjes zijn dan misschien wat klein…………

 

 

HalongBayCruiser-dekIn de Mekong Delta is een boottocht zonder twijfel de beste manier om deze waterrijke omgeving te verkennen. Rustig varend kun je het dagelijkse leven langs de waterkant bekijken…..
Ook de Baai van Halong bezoek je het beste per boot: een luxe Phoenix cruiser!

 

 

vietnam airlinesIndien je iets minder tijd heb en toch het hele land wilt zien, raden we je aan om een binnenlandse vlucht te boeken. De prima, dagelijkse verbindingen tussen de verschillende luchthavens van Vietnam kunnen een hoop reistijd besparen!

Reisvoorstel aanvragen
close slider