headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Plaatsbeschrijvingen

kaartjeVietnamGeografie
Vietnam heeft een lengte van 1600 km en is op sommigen plaatsen slechts 50 km breed. Vietnam is een zonovergoten land met tropische stranden langs de oostkust, veel bergen in het westen en in het noorden, een zeer vruchtbare Mekong Delta in het zuiden en overal uitgestrekte rijstvelden en rijstterrassen. Vietnam ligt in Zuid-Oost Azië aan de Golf van Thailand, de Golf van Tonkin en de Zuid-Chinese zee. De grenzen worden door Cambodja, Laos en China gevormd.

 

Hanoi
De hoofdstad van Vietnam is een grote, maar relatief rustige stad, een stuk rustiger dan het drukke Ho Chi Minh City. Overal zijn parken en meren aangelegd en je vindt er boeddhistische tempels. In de oude stadswijk ten noorden van het Hoan Kiem meer zijn nauwe straten en vele winkels met de meest diverse producten. Een bezoek aan het statige Mausoleum van Ho Chi Minh en het opera gebouw mag je niet missen. Bezoek ook een van de vele markten gespecialiseerd in bijvoorbeeld hondenvlees of schoenen.

 

Sapa

vietnam-sapa2Sapa is een klein dorp in de bergen van noordelijk Vietnam, dat bij de Fransen al populair was vanwege het koele klimaat en de adembenemende uitzichten. Op zaterdag komen de diverse bergstammen in kleurrijke kleding naar de markt om hun landbouwproducten te verkopen, het moment om kennis te maken en een praatje te maken. Vanuit Sapa kun je diverse trekkings maken in een omgeving met honderden rijstterrassen. Je overnacht dan in primitieve hutten bij de bergstammen in huis, een gids gaat mee om uitleg te geven en de maaltijden te verzorgen: een unieke ervaring! Denk aan goede wandelschoenen, een kleine rugzak en een slaapzak of lakenzak.

 

Halong Bay
HalongBay-bootje
Eén van de hoogtepunten van je reis door Vietnam is een boottocht door de Halong Bay. In dit indrukwekkende, door Unesco beschermde natuurpark rijzen meer dan 3000 mysterieuze rotsformaties uit de zee, een natuurwonder dat
je gezien moet hebben! Een boottocht door deze baai brengt je langs grillige grotten, kleine eilandjes en verborgen strandjes. Voor de kust van Halong Bay ligt het eiland Cat Ba. Je kunt op het eiland een trekking doen in het beschermde natuurpark of een boottocht maken in de omgeving.

 

Hué
vietnam-hue-tombe21De keizerlijke stad heeft een ommuurd paleis dat helaas grotendeels verwoest is door bombardementen in de oorlog, een gedeelte is gerestaureerd. Net buiten de stad vind je de mystieke graftombes van vroegere keizers met diverse tempels, meren en buitenverblijven. Per fiets of met een boot kun je deze gemakkelijk bezoeken.

 

Hoi’An
Vietnam-HoiAn2De kleine stad Hoi’an staat vol met historische koopmanshuizen, tempels en andere monumenten. Vroeger was het een belangrijke handelsplaats voor de scheepvaart. Tegenwoordig zijn de meeste monumenten gerestaureerd en kun je de eeuwenoude Chinese familiealtaren bezichtigen en een praatje maken met de eigenaren van de huizen. In Hoi An kun je voor een paar euro gemakkelijk een fiets huren waarmee je de mooie omgeving zelf kunt verkennen. Of rijd bijvoorbeeld naar het mooie strand van Cu Dai (op ca. 5 km van Hoi An) waar je een lekkere frisse duik in zee kunt nemen.

 

Dalat
De populaire stad voor pasgetrouwde stellen om op vakantie te gaan ligt in de bergen te noorden van Ho Chi Minh City. Door het koele klimaat vind je er veel naaldbomen en vruchten als aardbeien en appels. Een bezoek aan het (art deco) vakantieverblijf van de laatste keizer van Vietnam is zeker de moeite waard. Verder kun je er mooie wandeltochten maken in de omgeving.

 

Mekong Delta
vietnam-mekong delta2Het gebied ten zuiden van Ho Chi Minh City is een vruchtbaar gebied vanwege de vele vertakkingen van de Mekong rivier. Een gebied dat daarom bij uitstek geschikt is voor een boottocht om het leven op en aan de oever van de rivier te kunnen meemaken. Overal zie je boten en plantages met rijst en vruchten als mango, papaja, durian en lychees. Tijdens de tocht in dit gebied zul je versteld staan van de prachtige omgeving.

 

Ho Chi Minh City (Saigon)
vietnam-Saigon-straatbeeld2De tweede stad van Vietnam was vroeger de hoofdstad van het zuiden en is voor de economie de belangrijkste stad van het land. Naast moderne kantoorgebouwen en warenhuizen vind je er ook historische gebouwen uit de Franse tijd zoals het Hotel de Ville. Voor vervoer in de stad kun je gebruik maken van fietstaxi’s, motortaxi’s of autotaxi’s (spreek altijd vooraf de prijs af). Bezoek zeker het levendige Chinatown, de overdekte Benh Than markt en het stadhuis.

Contact
close slider