headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Geldzaken

De munteenheid in Vietnam is de Dong. € 1,- ruim 26.000 Dong en andersom: 100.000 Dong is ongeveer  € 3,80 (koers winter 2018). In alle steden en toeristische plaatsen kun je tegenwoordig over het algemeen redelijk eenvoudig geld pinnen. Dit is de gemakkelijkste manier om aan je contact geld te komen. Op de geldautomaten is met een sticker aangegeven welke kaarten je kunt gebruiken, je kaart moet wel voorzien zijn van de juiste logo’s (Cirrus). De meeste Nederlandse banken werken met Maestro/Mastercard, je kunt online opzoeken waar pinautomaten te vinden zijn: kijk op mastercard.com, selecteer  je bestemming en kies dan voor `Find an ATM`.

Een andere makkelijke manier is het omwisselen van cash euro’s of dollars.
Creditcards (Visa en MasterCard) worden alleen in grotere hotels en duurdere restaurants en bij een klein aantal banken geaccepteerd. Het is aan te raden om altijd kleingeld op zak te hebben zodat je contant kunt betalen.

 

Fooien
Fooien geven voor service van hotels, restaurants, chauffeurs en gidsen wordt zeer gewaardeerd in Vietnam. Over het algemeen kun je volstaan met het achterlaten van het kleine wisselgeld, gidsen en chauffeurs ongeveer 5 tot 10 duizend Dong per persoon indien je tevreden bent over de service. Bedienend personeel stelt een fooi erg op prijs maar een fooi is zeker niet verplicht. Als je een kerk, tempel of pagode hebt bezocht, wordt het op prijs gesteld als je een donatie achterlaat.

 

Prijsniveau
Het prijsniveau ligt in Vietnam veel lager dan in Nederland. Een maaltijd in Vietnam heb je al voor ca. 3 euro.
In de meeste winkels en restaurants liggen de prijzen vast. In de souvenirwinkeltjes of op markten kun je flink afdingen op de gevraagde prijs.

 

Vertrekbelasting
De vertrekbelasting bij vertrek uit Hanoi en Ho Chi Minh City is ca. 20 US Dollars (of het equivalent in Dong ) per persoon. Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen is dit bedrag reeds in de ticketprijs opgenomen (informatie onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

Reisvoorstel aanvragen
close slider