headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

Met OutSight naar Vietnam

calamiteitenfonds

Beste reistijd Vietnam

Wat is de beste reistijd om een reis door Vietnam te maken? In het algemeen is Vietnam een heerlijk warm land waar je het hele jaar doorheen kunt reizen, en waar ook het hele jaar door altijd ergens een regenbui kan vallen.  Als je heel Vietnam wilt bezoeken, worden de maanden december t/m april gezien als de beste reisperiode.
Vietnam is een langgerekt land (ca 1600 km lang !) en heeft daardoor verschillende klimaatzones. Er zijn dus wel een paar plaatsen waar je rekening moet houden met bepaalde seizoenen!


Het noorden: Hanoi, Sapa, Halong Bay
Het noorden is over het algemeen iets koeler dan het tropische zuiden,  maar let vooral op als je naar Sapa gaat. Sapa en omgeving liggen in de uitlopers van de Himalaya op zo’n 1600 meter hoogte. In de bergen rond Sapa kan het vooral in de winter ’s nachts koud worden, met temperaturen rond het vriespunt. Denk er aan dat je in deze maanden een warme trui meeneemt in je bagage.  Het is in Vietnam - Sapadeze periode ook vaak mistig, met vooral in februari, maart en april veel mist en aanhoudende motregen. Misschien niet de meest aantrekkelijke periode om het noorden te bezoeken! De meeste regen valt hier van juni tot en met september, dus in onze zomermaanden. De temperaturen zijn er dan wel aangenaam!

 

De zomer (van mei tot oktober) heeft in het noorden wel betere temperaturen: rond de 30 graden. De zomer is tevens de natte tijd omdat er door de warmte meer buien ontstaan. De regentijd is in het noorden in augustus en september met uitlopers tot in oktober. Tijdens deze maanden kan een cruise door de Halong Bay soms niet doorgaan, of 1 of 2 dagen worden uitgesteld. In dat geval word je programma aangepast!

 

Het midden: Hue en Hoi’An en Nha Trang
Hier is het eigenlijk het hele jaar door warm, zo’n 25 tot 35 graden en het grootste deel van het jaar schijnt de zon. De meeste regen valt in de maanden september, oktober en november, vooral aan de kust kan het dan flink regenen en er komen typhoons voor.

 

Het zuiden: Mui Ne, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
In het zuiden van Vietnam is het vrijwel altijd tropisch warm: zo’n 30 graden of warmer. Het regenseizoen valt van mei tot en met november, met de natste maanden in juli en augustus. Er valt in deze periode regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en ’s nachts. Vaak is dit een kletterende tropische regenbui van een uur waarna de zon weer doorbreekt. Er valt dus wel elke dag een flinke regenbui, maar het is geen reden om deze regio niet te bezoeken. Wel kan het gebeuren dat er typhoons voorkomen en soms treedt de Mekong buiten zijn oevers, want de regenval uit Laos en Cambodja wordt via deze rivier afgevoerd.
De periode vóór het gaat regenen (maart, april, mei) loopt de temperatuur steeds verder op en wordt het hier echt erg warm en benauwd! Na de regentijd is het weer iets afgekoeld, en dus zijn de maanden december, januari, februari en maart de beste maanden: het is er dan droog en niet al té heet!

 

Stranden:
Juist bij een verblijf aan een strand is het extra belangrijk dat je lekker weer hebt! Hier geven we de beste periodes van de stranden die we aanbieden:

 

Vietnam - NhaTrang, strandHet Palmeneiland voor de kust van Nha Trang heeft als beste reistijd januari tot oktober, de duikschool op het eiland is geopend van maart tot oktober. Buiten het seizoen (november, december) kan het erg rustig zijn op het eiland, bij slecht weer gaat het resort soms zelfs tijdelijk helemaal dicht. Ook in Nha Trang is het eigenlijk het hele jaar door warm, zo’n 25 tot 35 graden en het grootste deel van het jaar schijnt de zon. De meeste regen valt in de maanden september, oktober en november.

 

Voor een strandverblijf in het uiterste zuiden zijn juist onze wintermaanden de beste!  Het strand van Phu Quoc kun je het hele jaar door bezoeken, de periode van december tot mei is hier het meest aangenaam. Het kan hier regenen van april tot en met november, met de meeste regen valt in augustus.

 

Vietnam - Mui Ne, zandduinenMui Ne ligt in het zuiden van Vietnam, waar de temperatuurverschillen het kleinste zijn: het hier eigenlijk altijd lekker warm. De beste periode voor een bezoek aan Mui Ne is van november t/m april, tijdens het droge seizoen. Tijdens de regentijd (mei t/m november) valt er regelmatig een forse bui, voornamelijk aan het eind van de middag. Maar: in Mui Ne valt de minste regen van heel Vietnam! Je kunt Mui Ne dan ook het hele jaar bezoeken.