headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Beste reistijd Vietnam


Beste reistijd Vietnam
: hier vind je meer info over het klimaat in Vietnam, belangrijk om te weten voor je Vietnam reis! Goede voorbereidingen en de juiste verwachtingen zijn belangrijk bij een verre reis. Ook bij onze verschillende Vietnam bouwstenen vind je informatie, o.a. over de seizoenen. Hier ↓ gaat het vooral over de de beste reistijd voor Vietnam!

 .
Beste reistijd Vietnam

 

Wat is de beste reistijd om een reis door Vietnam te maken? In het algemeen is Vietnam een heerlijk warm land waar je het hele jaar doorheen kunt reizen, en waar ook het hele jaar door altijd ergens een regenbui kan vallen.  Als je heel Vietnam wilt bezoeken, worden de maanden december t/m april gezien als de beste reisperiode.

 

Vietnam is een langgerekt land (ca 1600 km lang !) en heeft daardoor verschillende klimaatzones. Er zijn dus wel een paar plaatsen waar je rekening moet houden met bepaalde seizoenen!


Het noorden: Hanoi, Sapa, Halong Bay
In het noorden van Vietnam vind je de Rijstterrassen & bergstammen bij Sapa, een rustig en koel stadje in de bergen, dat bij de Fransen al populair was vanwege het koele klimaat en de adembenemende uitzichten. Het noorden is over het algemeen iets koeler dan het tropische zuiden,  maar let vooral op als je naar Sapa gaat. Sapa en omgeving liggen in de uitlopers van de Himalaya op zo’n 1600 meter hoogte. In de bergen rond Sapa kan het vooral in de winter ’s nachts koud worden, met temperaturen rond het vriespunt! Denk er aan dat je in deze maanden een warme trui meeneemt in je bagage.  Het is in Beste reistijd Vietnam deze periode ook vaak mistig, met vooral in februari, maart en april veel mist en aanhoudende motregen. Niet de meest aantrekkelijke periode om het noorden te bezoeken! De meeste regen valt hier van juni tot en met september, dus in onze zomermaanden, maar de temperaturen zijn er dan wel aangenaam!

 

Wil je een Een bezoek aan de Halong Bay brengen? In de zomermaanden zijn de temperaturen aangenaam, maar het is in het noorden tevens de natte tijd omdat er door de warmte meer buien ontstaan, vooral in augustus en september met uitlopers tot in oktober. Tijdens deze maanden kan een cruise door de Halong Bay soms niet doorgaan, of 1 of 2 dagen worden uitgesteld. In dat geval word je programma aangepast!

 

Het midden: Hue en Hoi’An en Nha Trang
Op weg naar het zuiden reis je van Hanoi via Hue naar Hoi’An in het mooie midden van Vietnam. Hier is het eigenlijk het hele jaar door warm, zo’n 25 tot 35 graden en het grootste deel van het jaar schijnt de zon. De meeste regen valt in de maanden september, oktober en november, vooral aan de kust kan het dan flink regenen en er komen soms typhoons voor.

 

Het zuiden: Mui Ne, Ho Chi Minh City, Mekong Delta
In het zuiden van Vietnam, zoals in de Mekong Delta, is het ook vrijwel altijd tropisch warm: zo’n 30 graden of warmer. Het regenseizoen duurt vrij lang: van mei tot en met november, met de natste maanden in juli en augustus. Er valt in deze periode regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en ’s nachts. Vaak is dit een kletterende tropische regenbui van een uur waarna de zon weer doorbreekt. Er valt dus wel elke dag een flinke regenbui, maar het is geen reden om deze regio niet te bezoeken. Wel kan het gebeuren dat er typhoons voorkomen en soms treedt de Mekong buiten zijn oevers, want de regenval uit Laos en Cambodja wordt via deze rivier afgevoerd.
De periode vóór het gaat regenen (maart, april, mei) loopt de temperatuur steeds verder op en wordt het hier echt heel erg warm en benauwd! Na de regentijd , vanaf november, is het weer iets afgekoeld, en dus zijn de maanden december, januari, februari en maart de beste maanden voor het zuiden: het is er dan droog en niet al té heet! Een heerlijk tijd voor bijvoorbeeld een paar dagen ongegeneerd relaxen aan Het paradijselijke strand van Phu Quoc!

 

Je verblijf aan het strand
Juist bij een verblijf aan een strand is het extra belangrijk dat je lekker weer hebt! Hier geven we de beste periodes van de stranden die we aanbieden:

 

Beste reistijd Vietnam

Het prachtige Palmeneiland bij Nha Trang kun je het beste bezoeken van januari tot oktober, de duikschool op het eiland is geopend van maart tot oktober. Buiten het seizoen (november, december) kan het erg rustig zijn op het eiland, bij slecht weer gaat het resort soms zelfs tijdelijk helemaal dicht. Ook in Nha Trang is het eigenlijk het hele jaar door warm, zo’n 25 tot 35 graden en het grootste deel van het jaar schijnt de zon. De meeste regen valt in de maanden september, oktober en november.

 

Beste reistijd Vietnam

Mui Ne ligt in het zuiden van Vietnam, precies tussen Nha Trang en Ho Chi Minh, aan de Zuid-Chinese Zee. Mui Ne heeft een mooi strand en unieke zandduinen. Het hier eigenlijk altijd lekker warm. De beste periode voor een bezoek aan Mui Ne is van november t/m april, tijdens het droge seizoen. In de regentijd, van mei t/m november, valt er regelmatig een forse bui, voornamelijk aan het eind van de middag. Maar: in Mui Ne valt de minste regen van heel Vietnam! Je kunt Mui Ne dan ook het hele jaar bezoeken.

 

 

Beste reistijd Vietnam

Voor een strandverblijf aan Het paradijselijke strand van Phu Quoc in het uiterste zuiden zijn onze wintermaanden de beste periode! Het strand van Phu Quoc kun je het hele jaar door bezoeken, de periode van december tot mei is hier het meest aangenaam. Het kan hier regenen van april tot en met november, met de meeste regen in juli en augustus, in die maanden kun je meestal niet duiken.

 

 

 

Vragen over de beste reistijd Vietnam?
Stuur ons je vragen en reiswensen per mail, of bel tijdens kantooruren naar 020-6702656. We helpen je graag op weg naar Vietnam!

 

Interesse?
Kijk dan eens rustig naar onze Vietnam bouwstenen en Vietnam rondreizen. Onze reizen zijn individueel en op maat, dus:

geen vaste vertrekdata, waardoor je op elk moment kunt vertrekken
geen verplichte excursies, terwijl je liever ter plaatse kijkt hoe je de dag invult
afwisseling in hotels: soms betaalbaar, soms een upgrade, altijd goed: geen probleem!

met of zonder vlucht, geen probleem: als je liever zelf je vlucht regelt kun je bij ons het losse landarrangement boeken!

Reisvoorstel aanvragen
close slider