headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Een bezoek aan de Halong Bay en Cat Ba eiland

Hanoi – Halong Bay – Cat Ba – Hanoi

3 dagen, 2 nachten

Prijs € 285,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Vietnam bouwsteen Halong Bay en cat ba

Tijdens deze bouwsteen reis je per bus vanuit Hanoi naar de mysterieuze Halong Bay. Hier vaar je per Golden Lotus Cruiser langs verschillende bijzondere plekken. Je stopt onderweg om te kajakken tussen unieke rotsformaties, voor een wandeling in een indrukwekkende grot en een klim naar de top van het Titop eiland met een prachtig uitzicht over de rotsformaties van de Halong Bay! Je overnacht de eerste nacht in een hut op de Golden Lotus Classic Cruiser en de tweede nacht in een hotel op het Cat Ba eiland.


Dag 1: van Hanoi naar de Halong Bay, boottocht door de baai, bezoek aan de Sung Sot grot

Dag 2: boottocht, bezoek Titop Island, naar Cat Ba Island, fietstocht, bezoek Monkey Island

Dag 3: boottocht door de Halong Bay, ‘s middags transfer terug naar Hanoi, einde bouwsteen

Prijs € 285,- p.p.

Inbegrepen: transfer van Hanoi naar Halong Bay per bus & vice-versa, Engelssprekende gids, entreegeld Halong Bay, bezoek aan de Sung Sot Grot, bezoek aan Titop Island, fietstocht op Cat Ba eiland, bezoek aan Monkey Island, 1 overnachting in een hut op de Golden Lotus Classic boot en 1 overnachting in hotel op Cat Ba Island, maaltijden van lunch op dag 1 t/m lunch op dag 3

 

Niet inbegrepen: fooien en overige maaltijden

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Vervoer: de bus van de Golden Lotus Classic Cruise komt je ophalen bij je hotel in de Old Quarter van Hanoi. Hier liggen alle drie de hotels die OutSight standaard aanbiedt. Als je verblijft in een hotel dat buiten de Old Quarter ligt, kun je zelf naar het kantoor van Golden Lotus gaan en stap je daar in de transferbus naar Halong.

 

Reiscode VNG008: dagelijks vertrek, in internationale groep. De cruises worden het hele jaar door gemaakt, maar in de maanden augustus tot november kan het een enkele keer gebeuren dat de boot niet kan vertrekken bij slecht weer, waardoor het programma aangepast moet worden. De routes zijn altijd onder voorbehoud wegens eventuele wisselende weersomstandigheden.

 

Opmerking: voor je eigen gemak raden we je aan om je grote koffer achter te laten bij het hotel in Hanoi. Op die manier hoef je niet met je bagage te slepen. Bij je hotel kun je de bagage (vaak tegen een kleine vergoeding) gemakkelijk achterlaten. Let er wel op dat je je paspoort wel meeneemt, hier kan op de boot naar gevraagd worden!

 

Tijdens de eerste nacht slaap je op de boot, de Golden Lotus Classic Cruise. De hutten op deze boot zijn ingericht in de traditionele stijl. Alle hutten op de boot hebben airconditioning, houten meubels, uitzicht op de oceaan en baai, een televisie, een eigen theeketel en een badkamer met warm & koud water. De boot heeft een restaurant dat naast vele gerechten ook Vietnamese specialiteiten serveert. Verder is er nog een fijn zonnedek waar je heerlijk kunt genieten van de zon en het uitzicht!

 

Het hotel op Cat Ba Island is een modern middenklasse hotel. Het ligt tegenover Lan Ha Bay, wat 5 minuten lopen is naar het strand en de markt van Cat Co. De twee restaurants serveren diverse lokale gerechten en bij de bar zijn snacks en drankjes verkrijgbaar. De kamers hebben een televisie en een minibar, de eigen badkamer beschikt over een douche en toiletartikelen. Daarnaast hebben de kamers een mooi uitzicht op zee.

Dag 1van Hanoi naar de Halong Bay, boottocht door de baai, bezoek aan de Sung Sot grot

Na aankomst bij Halong Bay ga je aan boord van de Golden Lotus Classic boot, en maak je direct al een eerste mooie boottocht door de beroemde baai. Na de lunch bezoek je de Sung Sot grot, daarna kun je gaan kajakken, of gewoon lekker relaxen op de boot. Na het diner met heerlijke Vietnamese gerechten kun je verschillende activiteiten bijwonen, zoals vissen op inktvis of karaoke. Je kunt natuurlijk ook weer lekker relaxen op het dek en de Halong Bay ‘by night’ bewonderen.

 

Dag 2: boottocht, bezoek Titop Island, naar Cat Ba Island, fietstocht, bezoek Monkey Island

Na een vroeg ontbijt bezoek je Titop Island, waar je de keuze hebt uit verschillende activiteiten. Klim naar de top voor een prachtig uitzicht over de Halong Bay, of ga heerlijk relaxen en zwemmen op het strand! Hierna vaar je op een andere boot verder naar Cat Ba eiland, waar je eerst een stop maakt in het oude vissersdorpje Viet Hai Fishing Village.

 

Tijdens een fietstocht bij het dorp krijg je een kijkje in het leven van de dorpsbewoners en kun je genieten van de prachtige omgeving. Na de lunch heb je de mogelijkheid om te gaan kajakken in Lan Ha Bay. Deze baai ligt meer geïsoleerd en is dus nog een stuk rustiger dan de Halong Bay. Tot slot bezoek je Monkey Island. Op dit eiland leven 1.500 apen die vrij rond lopen, een bijzondere ervaring om van dichtbij te zien! ‘s Avonds verblijf je in een hotel op Cat Ba Island.

 

Dag 3: boottocht door de Halong Bay, ‘s middags transfer terug naar Hanoi, einde bouwsteen

Na het ontbijt stap je terug op de boot, tijd voor een laatste mooie boottocht door de baai. Rond lunchtijd ben je terug in de haven van Halong. Je luncht nog op de boot of in een restaurant bij de haven, daarna word je teruggebracht naar Hanoi.

 

Prijs € 285,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 6 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider